ПЕРСПЕКТИВИ. Під головуванням віце-прем’єр-міністра Костянтина Грищенка відбулося засідання української частини міжурядової українсько-кувейтської комісії з питань економічного, технічного та торговельного співробітництва.

Обговорено практичні кроки, що їх необхідно зробити для підготовки і проведення Другого засідання міжурядової українсько-кувейтської комісії, яке має відбутися у столиці Кувейту.

«З огляду на економічні інтереси України відносини з Кувейтом варто розглядати як вагомий напрям зовнішньоекономічної політики в державах Перської затоки. Кувейт є перспективним для українських товарів, однак досягнутий на сьогодні рівень двосторонньої торгівлі товарами та послугами не відповідає економічному потенціалу обох держав», — підкреслив Костянтин Грищенко.

На його думку, основна причина низьких темпів розвитку торговельно-економічної та інвестиційної співпраці — брак інформації щодо українських можливостей і потреб, нерозвинуті контакти між діловими колами обох країн, пасивність вітчизняного бізнесу. Водночас серед найбільш привабливих для кувейтських інвестицій залишаються сільськогосподарська, переробна та харчова галузі України, а також промислова кооперація у високотехнологічних сферах (авіабудування, космічна галузь, машинобудування), повідомляє прес-служба віце-прем’єра.

У зв’язку із цим Костянтин Грищенко звернув увагу на необхідність більш системної й активної роботи: «Прошу всіх членів української частини комісії мобілізуватися і докласти максимум зусиль для забезпечення належної й ефективної підготовки до проведення спільного засідання комісії». 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»