Економічна ситуація в країні, зокрема в енергетичній сфері, давно нестійка. Як завжди, серйозною проблемою є опалювальний сезон. Перезимувати в теплі і зберегти платоспроможність – ось головна турбота населення.

Економне опалення

 

Централізована система опалення влаштовує небагатьох. Мало того, що температура всередині приміщення не відповідає бажаним нормам, так ще й оплата завищена. Кращою альтернативою є окремий обігрів житла та нагрів води, за допомогою автономних котлів опалення.

Більшого поширення серед населення набули міні-печі на твердому або рідкому паливі, а також на природному газі. Водночас не для всякого житла підходять такі пропозиції. Та й заощадити вийде не завжди. Якщо вивчити каталог електричних котлів в Україні, то починаєш розуміти, що електроенергією потрібно вміти користуватися.

Обравши оптимальну модель для свого приміщення і підключивши електричний котел через двухтарифні лічильники, можна реально заощадити. Оскільки оплата на момент максимального споживання вночі знижується вдвічі.

Невелика вага і компактний розмір, дозволяють закріпити електрокотел у зручному місці. Фото з сайту  vencon.ua

Переваги електричних котлів

 

Крім явної переваги в ККД, у електроустаткуванні знайдеться маса переваг. Ось основні з них:

♦ При наявності автоматів відключення і надійної проводки, виключається можливість пожежі

♦ Не потрібен контроль і постійний догляд. Якщо в твердопаливному котлі вчасно не підкинути в топку дрова, то приміщення замерзне

♦ Економить місце, оскільки не вимагає окремого приміщення і димаря

♦ Якщо встановити двозонний прилад обліку електроенергії і тижневий програматор, то можна заощадити до 50% витрат, які раніше йшли комунальникам

♦ Електрокотел набагато простіше встановлювати

Придбання котлів опалення

 

Оскільки встановлення опалення справа копітка, то самостійно виконати роботи буде складно. Оптимальним варіантом є звернення в спеціалізовану компанію, яка займається проєктами систем обігріву, оскільки розрахунок все одно знадобиться.

Разом із складанням плану переобладнання опалення в будинку, фірма запропонує на вибір 3-4 моделі, що підходять для того чи іншого приміщення, й підбере необхідну потужність приладу. І найголвніше, компанія надасть сертифікованих співробітників для встановлення придбаного устаткування. Таким чином у вас буде гарантія на надійну працездатніть техніки на весь термін експлуатаційного періоду.