ЕКОНОМІКА. Бізнесмен і народний депутат Петро Порошенко продає частку – по 50% – в «Нашому радіо» та KP Media (журнал «Кореспондент», сайт korrespondent.net і портал bigmir.net). Його партнер – медіагрупа United Media Holding – тепер буде єдиним власником цих активів.

Про це повідомляє «Комерсант-Україна» з посиланням на джерело, близьке до однієї зі сторін угоди.

Сам Порошенко підтвердив продаж активів і уточнив, що його було здійснено за умовами опціону, укладеного сторонами в 2010 році. «За угодою акціонерів, можливість реалізувати опціон була в обох сторін. Ми своїм правом скористалися», – сказав віце-президент UMH Григорій Шверк і додав, що угода зараз в процесі закриття. Суму угоди сторони відмовилися називати.

У той же час Порошенко заявив, що може зайнятися новим медіапроектом. «Я вважаю, що наше співробітництво з UMH було дуже плідним. Саме тому планую зосередити свою увагу на новому масштабному медіапроекті», – зазначив нардеп. Коментувати подробиці він відмовився.

Як нагадує ТСН, в лютому цього року Порошенко продав UMH свою частку в радіостанціях «Ретро ФМ» і Next.

Порошенко і UMH співпрацюють з 2007 року – тоді бізнесмен передав в управління медіагрупі радіостанцію «Радіо п'ять» (пізніше перейменована в «Ретро ФМ»). У 2011 році партнери спільно купили «Наше радіо» у ірландської медіакомпанії Communicorp, а пізніше KP Media – у засновника компанії Джеда Сандена. Обидва активу тоді оцінювали в діапазоні $ 15-20 млн кожен – за підсумками 2011 року холдинг KP Media приніс UMH близько $ 2 млн EBITDA, а «Наше радіо» – близько $ 1,5 млн.