ШАХРАЙСТВО. Воду на продаж набирали зі свердловини біля туалету. Приблизно 18 тисяч людей (якщо вважати, що на одного покупця — один полімерний бутель) купили і випили воду під маркою, що сповіщала, ніби набрана вона в затишному сосновому борі. Їхнє щастя, що не знали, у яких умовах виготовляли цю розрекламовану як артезіанську, чисту й цілющу воду. Насправді діставали воду із глибини всього — 19,5 метра зі свердловини, яка перебувала в безпосередній близькості від туалету та вигрібної ями на приватному подвір’ї в Новоайдарському районі. Вигідний бізнес організували двоє заповзятливих жителів Сєверодонецька.

Як встановили співробітники управління СБУ в Луганській області, з початку минулого року вони налагодили систематичний видобуток питної води. Воду розливали в полімерну тару в спеціально обладнаному цеху, який, втім, не відповідав санітарним нормам, і реалізовували жителям та підприємствам регіону з етикетками незареєстрованої торгової марки. Правоохоронці у взаємодії з фахівцями Головного управління Держсанепідслужби в Луганській області встановили численні порушення вимог санітарного законодавства.

Як повідомляє прес-служба Управління СБУ в Луганській області, за попередніми підрахунками, за весь період незаконної діяльності виробники реалізували приблизно 15–18 тисяч полімерних бутлів ємністю 18,9 літра, тобто понад 300 тисяч літрів. Горе-бізнесмени просили дати їм час для усунення виявлених недоліків. Поки що відбулися штрафом. У разі невиконання у встановлені терміни припису про необхідність приведення виробництва відповідно до вимог чинного законодавства, підприємство буде закрито.