НА ЗДОРОВ’Я

Тячівщиною курсуватимуть три нові «швидкі»

Найбільший за населенням в Україні Тячівський район, що у Закарпатті, може похвалитися не лише широкою мережею закладів охорони здоров’я, а й надійною роботою станції «швидкої» медичної допомоги. Вона з 1 березня 2009 року працює в режимі цілодобового чергування і готова до виїзду в будь-яку точку району.

Вузьким місцем у роботі станції все ще залишається недостатнє забезпечення медобладнанням і лікарськими препаратами. Цю прогалину суттєво звузило надходження в район трьох машин «швидкої», вручення яких відбулося напередодні Різдва. Загальна вартість санітарних автомобілів та обладнання для них перевищила 0,5 млн гривень.

Михайло Шелевер вручає ключі від нових "швидких". Фото автора

Авто попрямували до пунктів «швидкої» меддопомоги селищ Тересва, Солотвино та села Тернове. А обладнання отримали станція «швидкої» в райцентрі, підрозділи в селищах Тересва, Солотвино, Буштино, селах Нижня Апша, Теребля, Угля та деяких інших.

Ключі від нових «швидких» та сертифікати представникам медичної галузі району вручив голова райдержадміністрації, депутат обласної ради Михайло Шелевер.

— Ви отримали додаткові можливості для кращого задоволення потреб людей, — сказав, звертаючись до медиків, Михайло Іванович. — Дуже скоро будуть наступні кроки, ми зробимо все можливе, щоб галузь охорони здоров’я Тячівщини відповідала сучасним стандартам.

Та найсуттєвішим придбанням став рентгенівський діагностичний комплекс «Медикс» за 1,938 млн грн. А оснащення закладів охорони здоров’я збагатилось електрокардіографом, дефібрилятором, пристроєм для проведення керованої та допоміжної штучної вентиляції легенів, портативним відсмоктувачем, дихальним мішком тощо. Щоб оцінити вагу різдвяного подарунка, досить сказати, що згадуваний рентгенівський апарат не оновлювався в районі упродовж останніх … 30 років!

Від імені колективу райлікарні її головний лікар Василь Волошин подякував голові райдержадміністрації за сприяння в отриманні дорогого і вкрай необхідного обладнання.