Санкції або обмежувальні заходи до громадян і юридичних осіб РФ почали набувати чинності з березня 2014 року. Рішенням РНБО припинено будь-яку військово технічну співпрацю, співпрацю у військовій сфері та сфері безпеки з РФ. Кабінет Міністрів, Міноборони, СБУ та розвідувальні органи денонсували угоди з відповідними структурами РФ і припинили співробітництво у цих сферах, ідеться у повідомленні РНБО.

Зокрема Україна припинила обслуговування ракетних комплексів, виготовлених «Південмашем», які є важливою складовою ракетних військ стратегічного призначення РФ. Припинено військовий транзит і транзит товарів подвійного призначення територією і повітряним простором України. Правоохоронні органи розпочали кримінальні провадження проти деяких високопосадовців Росії. До України заборонено в’їзд понад 1700 громадянам Росії. І взагалі в’їхати на нашу територію з РФ можна лише за закордонними паспортами, повідомляє УНІАН.

А рішення РНБО про розширення санкцій проти фізичних та юридичних осіб РФ найближчим часом буде введено в дію указом Президента.