Що таке електронна влада в дії, відчули на собі користувачі системи (сайт menr.in.ua), яка запрацювала в департаменті екології Дніпропетровської облдержадміністрації. Відомство реєструє електронну декларацію про відходи. В. о. директора департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської облдержадміністрації Руслан Стрілець похвалився, що електронна система, яка до того пройшла двотижневе тестування з усуненням недоліків, тепер працює як швейцарський годинник.

«Це повноцінна електронна адміністративна послуга. Підприємство подає декларацію за допомогою електронного цифрового підпису, а наші фахівці у такий самий спосіб надсилають позитивний результат. Підприємству залишається роздрукувати документ — і декларація на руках. І все це без черг, часу на дорогу і, найголовніше, без помилок, які були причинами нескінченних відмов. Скажу щиро, що впровадження послуги вимагало великих зусиль з перебудови роботи колективу департаменту. Не обійшлося й без підвищеного тону. Проте набираємо обертів», — радіє  керівник екологічного департаменту.

 Руслан Стрілець зазначає, що це тільки початок великого шляху повної автоматизації всіх документів у галузі екології. Проект реалізується в межах великої програми «Електронна влада», яка має звести до мінімуму контакти чиновників і підприємців.

Швидко отримати цю адмінпослугу через інтернет дуже просто. Для початку треба зайти на вищеназваний сайт, зареєструватися. Потім  заповнити декларацію і підписати її своїм електронним цифровим підписом. Документ можна отримувати електронною поштою або особисто в центрі надання адмінпослуг.