ТРАГЕДІЯ. Пожежа в нічному клубі в місті Санта Марія на півдні Бразилії, в результаті якої загинули більше 230 людей, стала найбільшою трагедією за півстоліття, передає ТСН з посиланням на РИА Новости.

Про це написали бразильські ЗМІ.

Більше число жертв забрала лише пожежа в цирку в місті Нітерой в штаті Ріо-де Жанейро в грудні 1961 року, коли загинули понад 500 людей.

За останніми даними, загальна кількість жертв трагедії становить 233 людини – 120 чоловіків і 113 жінок. Ідентифіковані тіла 185 загиблих. У лікарнях на даний момент залишаються 92 людини, велика частина постраждали від інтоксикації. 14 людей з найбільш важкими опіками доставлені в лікарні міста Порту-Алегрі в 300 кілометрах від Санта-Марії.

У зв'язку з трагедією уряди латиноамериканських і європейських країн висловили співчуття Бразилії. Президент Чилі Себастьян Піньєра перед церемонією завершення саміту ЄС-Латинська Америка в присутності представників 60 держав, що брали участь у форумі, оголосив хвилину мовчання. За його словами, трагедія, яка сталася стала жалобою для всіх латиноамериканських країн. Співчуття президентові Бразилії Ділме Руссефф, яка через трагедію залишила форум і скасувала двосторонні зустрічі, висловили канцлер Німеччини Ангела Меркель і голова Європейської Ради Херман Ван Ромпей.

Нагадаємо, пожежа в нічному клубі Kiss сталася в ніч на неділю під час концерту місцевої рок-груп. Всього на концерті були присутні не менше тисячі осіб, в основному студенти місцевого університету. Вогонь охопив усі приміщення за кілька хвилин, ситуацію ускладнили паніка і тиснява, які виникли через те, що перший час двері клубу були заблоковані охоронцями.