ПАРТНЕРСТВО. Уряд України готується до проведення засідання українсько-російської Міждержавної комісії на рівні президентів двох країн, на якому планується обговорити широке коло питань двостороннього співробітництва, зокрема взаємодію України з Митним союзом та іншими інтеграційними новоутвореннями в країнах СНД. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров у ході зустрічі з головою Адміністрації Президента Російської Федерації Сергієм Івановим.

«Ми багато чекаємо від засідання міждержавної комісії. Наш уряд серйозно до нього готується», — додав Микола Азаров. І це попри те, що з другого кварталу в двосторонньому торговельно-економічному співробітництві виникли певні проблеми, «пов’язані з функціонуванням митних новоутворень і появою нових бар’єрів у торгівлі».

Цю проблему докладно обговорено під час засідання українсько-російського Міжурядового комітету з економічного співробітництва  на рівні прем’єр-міністрів, і, як зазначив Микола Азаров, «ця тема має прозвучати й на рівні президентів», повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

У рамках засідання українсько-російського Міжурядового комітету з економічного співробітництва, присвяченого підготовці засідання Міждержавної комісії, обговорено питання реалізації великих інтеграційних проектів, зокрема щодо виробництва літаків Ан-70, програму пусків українського ракетоносія «Дніпро», будівництва двох атомних енергоблоків, заводу з фабрикації ядерного палива та цілу низку перспективних інтеграційних угод, які  також увійдуть до порядку денного засідання комісії під головуванням президентів.

Під час особистої зустрічі глав адміністрацій президентів України і Росії Сергій Льовочкін та Сергій Іванов висловили таке саме сподівання, передає УНІАН. Оскільки зустріч було присвячено проведенню 12 липня засідання Міждержавної комісії в Ялті, то Сергій Льовочкін сподівається, що завдяки цьому воно буде успішним.

Сергій Іванов констатував, що за останній місяць контакти між двома країнами інтенсифікувалися після певної паузи, пов’язаної з виборчим процесом у Росії. Нині ж в РФ сформовано всі інститути влади, і нічого більше не заважає розвитку відносин.

«Головне, що президенти двох країн налаштовані на поліпшення відносин у всіх сферах», — резюмував він, висловивши сподівання, що в ході засідання Міждержавної комісії буде підписано важливі двосторонні документи. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»