CПРАЦЮВАЛИ НА ВИПЕРЕДЖЕННЯ

Запорізькі правоохоронці  запобігли замовному вбивству

Завдяки взаємодії прокуратури та УБОЗ ГУМВС в Запорізькій області не скоєно замовного вбивства, повідомив  заступник прокурора Запорізької області Віталій Береговських.

Убивство свого сусіда замовив сорокарічний житель Запоріжжя. Між чоловіками  склалися тривалі неприязні стосунки, які супроводжувались судовими спорами та конфліктними ситуаціями. Знайшовши кілера, чоловік запропонував йому організувати автомобільну аварію, внаслідок якої його сусід мав загинути, і заплатив виконавцю 4 тисячі гривень завдатку.

Працівниками міліції була імітована дорожня пригода за участю потерпілого, яку кілер, як і домовлялися із замовником, зняв на камеру мобільного телефону. Після передачі відео замовник заплатив виконавцю ще 16 тисяч гривень. Таким чином, життя свого сусіда зловмисник оцінив усього  у 2,5 тисячі доларів.

Його затримали правоохоронці у момент розрахунку із виконавцем. Наразі вирішується питання про застосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

— Запобігти цьому тяжкому злочину ми змогли завдяки застосуванню негласних слідчих дій, передбачених новим Кримінальним процесуальним кодексом, — наголосив прокурор Віталій Береговських. — Наші фахівці  провели слідчі дії у вигляді контролю за скоєнням злочину. 

Розслідування злочину включено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, підтвердила керівник  прес-служби облпрокуратури Маріанна Піскунова. Його кваліфіковано за ч.2 п.11 ст.115 КК України (умисне вбивство, вчинене на замовлення). Цей злочин карається позбавленням волі від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі.