ЗБИТКИ В КВАДРАТІ. КП «Київпастранс»і «Київський метрополітен»щорічно зазнають збитків у розмірі понад 300 мільйонів гривенькожна, повідомляє ICTV  з посиланням на голову Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександра Попова.

«У нас дуже складна ситуація з громадським транспортом у тому сенсі, що він дійсно працює збитково. І ми щороку виділяємо «Київпастрансу» понад 300 мільйонів гривень дотацій, щоб забезпечити виплату заробітної плати. В цьому році та збитки метрополітену будуть приблизно на таку ж суму - близько 300 мільйонів», - заявив О. Попов.

При цьому він не виключив можливості підняття цін за проїзд у громадському транспорті в столиці, але зазначив, що для вирішення даного питання потрібно як мінімум півтора місяця, а відповідне рішення може бути винесено не раніше осені.

«Ми можемо говорити про зміну цін, але переходячи на нову систему оплати. Я маю на увазі, що для жителів Києва, які будуть мати тривалі проїзні квитки - наприклад, на рік, півроку або хоча б на місяць - це буде набагато дешевше, ніж брати один квиток, одноразовий проїзд на один день. Таким чином, ми захистимо киян, якщо доведеться піднімати ціну», - зазначив О. Попов.

Крім того він додав, що у разі підняття цін вартість проїзду для соціально захищених категорій населення, швидше за все, залишиться незмінною.