ДЕРЖПРОГРАМА. Учора в Криму Прем’єр-міністр Микола Азаров провів нараду з розгляду регіональних аспектів реалізації Державної програми активізації розвитку економіки на 2013—2014 рр. Її виконання, на переконання глави уряду, вже до кінця року дасть змогу залучити додаткові фінансові ресурси.

Микола Азаров закликав керівників регіонів активніше працювати над розробкою і запровадженням великих інвестиційних проектів, реалізація яких сприятиме розвитку як економіки регіонів, так і країни загалом. «Без злагодженої роботи передусім голів обласних державних адміністрацій, Секретаріату Кабінету Міністрів, Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Національного банку, керівництва основних державних банків ми цю програму не реалізуємо», — зазначив Прем’єр-міністр.

Тож на початку вересня відбудеться розширене засідання уряду, присвячене ефективнішій координації державної й регіональної політики та взаємодії між органами галузевого управління і облдержадміністраціями. «Наше основне завдання полягає в тому, щоб влада працювала як єдине ціле», — наголосив Прем’єр-міністр.

Він також вимагає від керівників міністерств і регіонів активізувати виконання протипожежних заходів: «У країні склалася пожежонебезпечна ситуація. Вимагаю від керівників міністерств і регіонів активізувати заходи з недопущення пожеж. Якщо потрібно — закривайте ліси, обов’язково тримайте ситуацію на контролі», — цитує слова Миколи Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Місцевій владі поставлено завдання активізувати роботу з проведення ямкового ремонту, на що буде виділено додаткові фінансові ресурси.

Глава уряду звернув увагу голів ОДА на необхідність до початку нового навчального року забезпечення загальноосвітні навчальні заклади внутрішніми вбиральнями й нагадав про завдання Президента про 100-відсоткове забезпечення місць у дитсадках до 2014 року. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»