Євросоюз вирішив надати у 2016 році понад 3 мільйони євро на зміцнення прикордонної співпраці Білорусі та України. Вже стартував конкурс проектних пропозицій за програмою територіальної співпраці Білорусь — Україна.  Обласні та місцеві органи влади, громади та організації громадянського суспільства Брестської та Гомельської областей Білорусі, а також Київської, Чернігівської, Житомирської, Рівненської та Волинської областей України можуть подавати заявки для отримання грантів на реалізацію власних проектів.

За словами першого заступника голови Рівненської ОДА Юрія Приварського, пріоритет у конкурсі надаватимуть проектам, спрямованим на розвиток транскордонної взаємодії між малим і середнім бізнесом, підвищення туристичної та інвестиційної привабливості, сприяння зайнятості молоді, захист довкілля, розвиток історичної спадщини, культури та спорту.

Цього тижня у Рівному відбудеться інформаційний день, у який усіх охочих ознайомлять із можливостями програми територіальної співпраці. Заявки від потенційних учасників прийматимуть до 19 квітня.