РЕАКЦІЯ. Під час останнього засідання уряду Прем’єр-міністр Микола Азаров висловив невдоволення ходом ремонту доріг в Україні. «Я не бачу такого розгортання робіт, якого чекають люди і дають можливість умови», —заявив глава уряду. У зв’язку з цим він доручив провести ретельну перевірку ефективності використання коштів, передбачених на проведення ремонтних робіт на автошляхах. Зокрема, чи було цільове використання відповідних асигнувань Укравтодору, а також об∂рунтованість і ефективність витрачання коштів, спрямованих на утримання автошляхів місцевих громад.

Крім того, Микола Азаров доручив організувати роботи з укріплення споруд Бортницької станції аерації. Як нагадує департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, 10 квітня через підтоплення талими водами на станції прорвало греблю. Втім, завдяки оперативному реагуванню на позаштатну ситуацію прорив вдалося оперативно ліквідувати, аварія не позначилася на роботі станції. Однак Прем’єр-міністр поставив завдання не боротися з наслідками аварії, а утримувати споруди в належному технічному стані.

«Треба провести профілактичні роботи на станції, укріпити її споруди. Зараз усе висохне, можна буде проїхати по дамбі, підсипати, укріпити, де треба. Про це треба думати тепер, а не тоді, коли стається надзвичайна ситуація. Час є, треба спокійно та якісно все відремонтувати», — наголосив Микола Азаров.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»