НІ ЛУСКИ, НІ ХВОСТА!

У Тернополі розіграли Кубок міського голови, але важливі змагання ще попереду

Позмагатися за почесний трофей — статуетку рибки, яка вистрибує з води, — приїхали 13 команд не лише з Тернопільщини, а й Києва, Прикарпаття, Волині, Рівненщини та інших областей. Кожен з таких риболовних «гуртів» складався з трьох учасників. Суперництво тривало як у колективному, так і в індивідуальному заліку.

Змагання, як каже президент Тернопільської обласної федерації риболовного спорту Олег Дида, організували протягом одного дня, але у два тури, на кожен з яких відводили по 2,5 години. На Тернопільському ставі визначили три зони для ловлі риби. Кожен спортсмен отримував своє місце для змагань за жеребкуванням, і двічі в тій самі зоні ніхто з риболовів лунок не свердлив.

Чи багатий улов? Фото автора

Наймолодшим учасником розіграшу Кубка Тернопільського міського голови став Сашко Матейчук з Коломиї, який чи не з п’яти років ловить рибу разом з батьком Володимиром. На змагання до Тернополя теж приїхали удвох. Для Сашка це вже другий цього року важливий захід: нещодавно брав участь у чемпіонаті Івано-Франківської області на озері с. Вільшаниця. Уловом на Тернопільському ставі хлопчина залишився не дуже задоволений, але вірить, що удача обов’язково до нього прийде.

Сашко Матейчук з Коломиї з п’яти років рибалить. Фото автора

На тернопільських же змаганнях найбільше риби зловив рівнянин Іван Щевич. Він — титулований риболов, здобував перемоги навіть на чемпіонатах світу. А от Кубок міського голови залишився на Тернопіллі, адже виборола його «Громада рибалок Теребовлянщини».

3 лютого на Тернопільському ставі відбудеться чемпіонат України із зимового лову на мормишку. Участь у ньому візьмуть 14 команд, до складу кожної входитимуть п’ять спортсменів. Розіграш же Кубка міського голови можна назвати прелюдією, генеральною репетицією, чи то пак  етапом підготовки до важливих змагань.