ОТАКОЇ!Автомобіль під керуванням громадянина Республіки Білорусь у пункті пропуску «Нові Яриловичі» заїхав до смуги «зеленого коридору», але митно-прикордонний патруль вирішив зробити його поглиблений огляд. При цьому водій та двоє пасажирів заявили про відсутність у них речей, що заборонені чи мають обмеження до переміщення через митний кордон України.

Небезпечний вантаж виявили у багажному відділенні, де під обшивкою знаходилися приховані від митного контролю три металеві банки з речовиною схожою на порох та два пластикових пакунки з капсулями, у кількості 2550 штук. Власником цих предметів визнав себе один з пасажирів. Пояснив, що це подарунок родича з Києва, який він сподівався потайки перемістити через кордон. Згідно висновку спеціаліста НДЕКЦ УМВС України в Чернігівській області у двох металевих ємностях з написом «порох Сокол» знаходиться вибухова речовина метальної дії – нітроцелюлозний бездимний порох, а в металевій ємності з написом «порох «Сільвер»» міститься вибухова речовина метальної дії – двохосновний нітрогліцериновий бездимний порох. Капсулі є капсулями типу «центробой» та «жевело» фабричного виробництва для мисливських набоїв і до боєприпасів не відносяться.

Чернігівською митницею порушено кримінальну справу стосовно громадянина Республіки Білорусь за фактом спроби вчинення контрабанди вибухових речовин – пороху, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 КК України, - повідомляє головний інспектор із зв‘язків з громадськістю - прес-секретар Чернігівської митниці Світлана Стрижак.