СУСПІЛЬСТВО. План заходів з реалізації у 2013 році Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства свідчить про системність роботи влади з упровадження механізмів співпраці держави та громадянського суспільства. Так голова Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства Марина Ставнійчук прокоментувала підписання Президентом Указу про План заходів щодо реалізації у 2013 році Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства.

Документ спрямовано на формування сприятливого законодавчого середовища для утворення та функціонування інститутів громадянського суспільства. Забезпечення їх участі у формуванні та реалізації державної і регіональної політики, створення умов для забезпечення широкого ефективного представництва інтересів громадян в органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування, проведення регулярних громадських консультацій з найважливіших питань життя суспільства і держави також визначено главою держави у Плані серед пріоритетних завдань.

Передбачені й інноваційні ідеї. Так, Кабінету Міністрів доручено розробити та схвалити стратегію сприяння розвитку соціальної відповідальності бізнесу, повідомляє прес-служба Президента.

Відділ новин «Урядового кур’єра»