ІНТЕГРАЦІЯ. У Міністерстві закордонних справ не бачать жодних загроз для проведення лютневого саміту Україна — ЄС. Про це на брифінгу в Києві повідомив виконувач обов’язків директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, повідомляє Укрінформ.

За словами дипломата, у зовнішньополітичному відомстві активно готуються до проведення саміту на всіх рівнях. У цьому контексті наступного тижня планується візит міністра закордонних справ Леоніда Кожари до Брюсселя.

Євген Перебийніс наголосив, що ця зустріч є ключовою подією року у відносинах між Україною та Європейським Союзом. «Ми розглядаємо саміт як найбільш дієву платформу для обміну думками на найвищому політичному рівні проблематики, що становить взаємний інтерес, зокрема для спільного пошуку компромісних рішень», — наголосив він.

Дипломат також зазначив, що в МЗС є сподівання, що за результатами саміту будуть досягнуті домовленості, які дадуть змогу Україні максимально наблизитися до підписання Угоди про асоціацію з ЄС та переходу до другої фази плану дій щодо лібералізації візового режиму.