ФЕХТУВАННЯ. На чемпіонаті Європи з фехтування в Загребі українська шаблістка Ольга Харлан вчетверте за свою спортивну кар'єру здобула золоту медаль в індивідуальних змаганнях.

У фіналі Харлан билася з грекинею Василіки Вугіокою. Ця зустріч закінчилася з рахунком 15:7 на користь українки, повідомляє Gazeta ua.

На шляху до пєдесталу Ольга Харлан у 1/16 фіналу здобула перемогу над Сібіль Клем (5:15), в 1/8 фіналу обіграла Катерину Дяченко (15:10), далі виграла у Ганни Мартон (Угорщина) і в півфіналі поборола польку Олександру Соху (15:9).

Зазначимо, що вперше індивідуальну нагороду континентальної першості Ольга Харлан виборола у 2006 році в Ізмірі. Тоді, поступившись у фіналі Софії Великій з Росії, вона завоювала срібло.

Потім протягом двох років європейський пєдестал не підкорявся українці, проте в 2009 в Пловіді Ольга, здобувши переконливу перемогу над іншою росіянкою Катериною Дяченко (15:7), виграла своє перше європейське золото. 2010 так само був невдалим для Харлан - у Лейпцигу вона поступилася у чвертьфіналі господарці турніру Сібіль Клем.

А от починаючи з наступного сезону і по сьогоднішній день, Ольга нікому не віддає звання найсильнішої спортсменки Європи - золоті нагороди вона завоювала і в Шеффілді 2011, і в Ліньяно 2012 і, нарешті, у Загребі.

ДОВІДКОВО

1. Ольга Харлан (Україна)

2. Василіки Вугіука (Греція)

3. Олександра Соха (Польща)

3. Ірен Веккі (Італія)

11. Аліна Комащук (Україна)

23. Галина Пундик (Україна)

24. Олена Вороніна (Україна)