У місті Дружківка Донецької області віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул відкрив нову льодову арену. «Україна подаватиме заявку на проведення у 2022 році зимових Олімпійських ігор. Для популяризації і створення можливостей займатися хокеєм, фігурним катанням та іншими видами спорту, популяризації здорового способу життя. Нові мультифункціональні арени, які будуються в рамках підготовки України до Євробаскету-2015, забезпечуватимуть можливості проводити змагання з цих видів спорту», — заявив він.

Новий комплекс стане важливим спортивним і культурним центром міста Дружківка. А уряд, створюючи такі об’єкти, сприяє розвитку міст і популяризації в них здорового способу життя, надає можливості для заняття спортом.

«Нові льодові арени є складовою олімпійської надії України на отримання зимових Олімпійських ігор-2022. На базі льодових арен також створюються дитячо-юнацькі спортивні школи», — передає слова віце-прем’єра його прес-служба.

У Дружківці льодова арена має хокейне поле площею 1800 квадратних метрів зі штучним льодовим покриттям. По периметру його обладнано захисними бортами, сітками, лавками для гравців, суддів. Хокейні матчі та змагання з фігурного катання зможуть одночасно спостерігати майже 400 глядачів. Для безперешкодного доступу до глядацьких трибун для людей з особливими потребами всі входи обладнано пандусами.

У Львові, Одесі, Києві, Дніпропетровську, Донецьку та Харкові нові мультифункціональні арени (будуються в рамках підготовки України до Євробаскету-2015) зможуть трансформуватися для проведення змагань зі ста видів спорту. П’ять нових універсальних тренувальних комплексів після проведення Євробаскету передадуть дитячо-юнацьким спортивним школам. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»