ВЧИНОК. Четверо учнів Петрівської школи Бобровицького району, що на Чернігівщині, йшли вулицею і побачили вражаючу картину: просто на дорозі лежав побитий односелець, а дорослі його обминали. Діти підійшли, щоб допомогти чоловікові, і він назвав їм ім’я свого кривдника. Незабаром і той з’явився поруч та відігнав хлопчаків від потерпілого. Останній важко звівся на ноги і покульгав до свого двору. А вранці його знайшли мертвим. Слідчо-оперативна група міліції з’ясувала, що летальний випадок настав через травми.

Співробітники Бобровицького райвідділу внутрішніх справ збилися з ніг, шукаючи свідків пригоди. Та ніхто не міг (чи не хотів) сказати нічого певного. І тоді до них підійшли місцеві школярі, які пролили світло на кримінальні події. Злочинця, до речі, раніше судимого, було заарештовано. У його будинку знайшли особисті речі потерпілого, згодом він у всьому зізнався. Сварка, як і слід було очікувати, виникла на грунті спільного розпивання міцних напоїв. Тепер зловмисник дістане те, що заслужив.

Генерал-майор міліції Олександр Михайлик у компанії школярів, яким під силу дорослі вчинки. Зліва направо: Олександр Микитенко,
Артем Соболь, Сергій Бойчук і Руслан Данівський.
Фото Бориса КОНОВЧЕНКА

Працівники міліції були надзвичайно вдячні небайдужим школярам. Адже у свої 14 років вони, на відміну від дорослих, виявили справжню громадянську свідомість.

— Довідавшись про цей випадок, начальник управління МВС в області генерал-майор міліції Олександр Михайлик вирішив особисто подякувати Олександрові Микитенку, Русланові Данівському, Сергієві Бойчуку та Артемові Соболю. Він прибув до школи і в урочистій обстановці нагородив чотирьох друзів цінними подарунками — мобільними телефонами, — розповів представник центру громадських зв’язків управління Міністерства внутрішніх справ у Чернігівській області Борис Коновченко. 

А ще школа отримала потужний комп’ютер і 25 нових стільців, оскільки старі меблі вже не витримують жодної критики.