Дві школи міста Золотоноші на Черкащині вирішили обмінюватися вчителями. Незвичний експеримент ініціювала вчителька початкових класів гімназії імені С. Скляренка Оксана Стець. Проект здійснюють у межах співпраці гімназії та Спеціалізованої школи інформаційних технологій №2. Щоб зацікавити школярів, за основу взяли одне з українських телевізійних шоу. Так виник проект «Міняю вчительку».

— Здається, — поділилася враженнями від обміну Оксана Стець, — що це мої учні. Відмінність у тому, що у моєму класі більше хлопців, а тут — дівчат. Можливо, тому, що я мама двох дівчаток, легше було знайти спільну мову з учнями.

Хоч і сама запропонувала проект, хвилювалася, як сприймуть її школярі. З новою вчителькою діти провели п’ять уроків. На думку директора школи №2 Олени Вертипорох, проект «Міняю вчительку» допоможе обом школам не тільки обмінятися досвідом, а й побачити свої помилки та переваги.

— Як довго триватиме проект, і самі ще не знаємо. Та хотілося б продовження. Обговоримо й вирішимо спільно з колективом гімназії. Подивимося, що з цього вийде, — коментують в обох навчальних закладах.

Тим часом учні гімназії прийняли чужу вчительку як свою. Педагог початкових класів другої школи Яна Талан зауважила, що вони були активними, творчими, відгукувалися на всі запропоновані завдання. Як вважає директор гімназії Любов Денисюк, проект «Міняю вчительку» сприятиме відходу від застарілої системи так званих відкритих уроків, упровадженню новацій в освітній процес.

— Нова українська школа дає свободу і вчителеві, й директорові. Проте й потребує відповідальності. За експерименти також. Вона дає право обирати. Якщо експеримент буде до вподоби іншим учителям, то, впевнена, вони його підхоплять.