МЕТА. Інтеграція України в ЄС має відбуватися не лише на політичному, а й на гуманітарному рівні. Ця думка віце-прем’єр-міністра Костянтина Грищенка стала наріжним каменем його зустрічі зі студентами Національного університету «Львівська політехніка».

«Активною та успішною багаторічною участю в міжнародному науково-технічному співробітництві, європейських освітніх і дослідницьких проектах, програмах студентських обмінів «Львівська політехніка» на практиці робить для інтеграції України в європейський економічний та гуманітарний простір не менше, ніж усі міністерства й відомства, –– продовжив Костянтин Грищенко. –– «Львівська політехніка» день у день дедалі більше вводить нашу державу в європейський освітній та науковий контекст».

На його думку, Україна не може рухатися до ЄС тільки на політичному рівні. Справжню інтеграцію забезпечує встановлення сотень, тисяч горизонтальних зв’язків між підприємствами, організаціями, науковими й освітніми установами України та ЄС.

«А ставши частиною європейського економічного, наукового, освітнього організмів, ми не залишимо навіть найбільшим скептикам в ЄС іншого вибору, як вольовим рішенням привести політичні відносини у відповідність до реалій, де Україна буде невід’ємною частиною європейських процесів».

У рамках робочої поїздки віце-прем’єр-міністр відвідав Львівський міський центр реабілітації «Джерело», де ознайомився з його роботою, поспілкувався із засновниками, викладачами, фахівцями, батьками й дітьми, які проходять реабілітацію, повідомляє прес-служба урядовця.

«Досвід «Джерела» –– неоціненний, його необхідно поширювати на національному рівні. Бо надання додаткових можливостей дітям-інвалідам для повноцінної інтеграції в суспільне життя –– наше завдання», –– наголосив Костянтин Грищенко.

Побував урядовець і в центральній диспетчерській Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Він ознайомився з роботою диспетчерів «швидкої» та санітарного автотранспорту. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»