На місцевих виборах 25 жовтня в Україні працюватимуть понад півтори тисячі міжнародних спостерігачів, які представлятимуть 14 країн і 14 міжнародних урядових і неурядових організацій. А саме голосування має відбутися з дотриманням усіх міжнародних стандартів. Про це Президент Петро Порошенко заявив під час зустрічі з керівниками моніторингових міжнародних місій зі спостереження за виборами депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Глава держави вкотре наголосив, що докладе всіх зусиль, щоб захистити вільне волевиявлення громадян під час голосування на завтрашніх місцевих виборах. «Я зроблю все, щоб і місцеві вибори також пройшли з дотриманням тих самих норм і критеріїв, за якими відбувалися президентські й парламентські вибори торік в травні й жовтні», — цитує УНІАН слова Президента.

Петро Порошенко підтвердив своє бажання, щоб за результатами  недільного волевиявлення у регіонах було сформовано проукраїнську владу. Ця позиція  принципова для подальшого розвитку держави.