Українська компанія Cardiolyse спеціалізується на технологіях електронної охорони здоров’я, аналізує електросигнали людського серця і забезпечує піклування про нього будь-коли і будь-де. Вона представить Україну на одній із найбільших інвестиційних конференцій світу в Кремнієвій долині у травні. Це перший український проект, поїздку якого профінансує Асоціація венчурного капіталу і прямих інвестицій (UVCA).

Конференція Silicon Valley Open Doors (SVOD) в МаунтінВ’ю (США) об’єднує  стартапи з усього світу з найкращими венчурними фондами. На ній представлять 35 проектів. Історично склалося, що  кожен другий стартап на цій конференції  отримує фінансування. За десять років існування такого формату українцям на SVOD щастило тричі. Наприклад, торік одеський стартап Looksery, розроблений всього за два роки, після виступу на цій міжнародній конференції придбала компанія Snapchat за $150 мільйонів.

Нинішнього делегата від України визначили в кінці квітня  за допомогою конкурсу серед 10 вітчизняних стартапів, що організувала Асоціація венчурного капіталу і прямих інвестицій за підтримки Western NIS Enterprise Fund. Крім того, журі підготувало кілька сюрпризів. Воно нагородило компанію Cluise, що посіла друге місце,  квитком на SVOD. Звісно, шанс виступити там матиме тільки переможець, але представник призового другого місця матиме на конференції змогу поспілкуватися із 400 інвесторами. А члени журі Нік Білогорський та Женя Лозинський запропонували для стартапів, що за результатами голосування посіли друге та третє місця, стати учасниками міжнародної конференції Tech Crunch Disrupt в Сан-Франциско (в межах української секції).

Цей несподіваний подарунок отримали Cluise  та PrePly (сучасна онлайн-платформа для пошуку репетитора та вивчення іноземної мови). Голова UVCA Андрій Колодюк побажав переможцям гідно представити Україну на конференціях світового рівня і повернутися додому з новими інвестиціями та ідеями.