У понеділок, 30 вересня, Броварський міський районний суд розгляне кримінальну справу проти працівників міліції. Їх звинувачують у службовій недбалості, через що екс-ректор Петро Мельник здійснив втечу з-під домашнього арешту, повідомляє Gazeta ua.

Звинувачення пред'явлено заступнику начальника Ірпінського районного відділу міліції Миколі Бедрію і черговому Василю Вдовиченку, при цьому обидва міліціонери не визнають себе винними.

Попереднє судове засідання відбулося 23 вересня, сьогодні суд приступить до розгляду справи по суті.

Як повідомлялось, 27 липня міліція затримала ректора Національного університету податкової служби, екс-депутата Верховної Ради від Партії регіонів Петра Мельника за підозрою в отриманні 120 тис. гривень хабара. 7 серпня співробітники міліції надягнули електронний пристрій стеження на екc-ректора, який перебував під домашнім арештом.

9 серпня Петро Мельник втік, позбувшись електронного браслета. Собака втратила слід пана Мельника біля траси Ірпінь-Київ, що може свідчити про те, що втікача забрали на автомобілі.

МВС оголосило екс-ректора в розшук. У міліції зазначили, що браслет фіксує спроби його зняти, проте не прокоментували причини, чому опергрупа не виїхала до екс-ректора, коли система передала сигнал тривоги.

11 серпня прокуратура Київської області за результатами слідчої перевірки відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість) стосовно працівників чергової зміни Ірпінського міськвідділу міліції. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

За даними Генеральної прокуратури, Петро Мельник перебуває у штаті Каліфорнія (США).