Прем’єр-міністр Микола Азаров перебуває з дводенним робочим візитом у Російській Федерації. Насичена програма візиту включає ознайомлення з роботою заводу «ПСМА Рус», спілкування з керівниками обл?держадміністрацій України та членами українських бізнес-організацій, огляд будівельного майданчика житлового комплексу «Комфорт Пак», участь у богослужінні у Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста Калуга.

Втім, головною метою візиту є проведення десятого засідання Комітету з питань економічного співробітництва Українсько-російської міждержавної комісії, а також зустріч Прем’єр-міністра України з Головою Уряду РФ віч-на-віч та в широкому форматі. А за результатами зібрання буде підписано підсумковий протокол і Дорожню карту з реалізації чотирирічної Програми українсько-російського співробітництва у сфері дослідження та використання космічного простору в мирних цілях, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Сторони підпишуть Меморандум про взаєморозуміння між Державним космічним агентством України та Федеральним космічним агентством про співробітництво у використанні національних космічних засобів дистанційного зондування Землі цивільного призначення.

Заплановано підписання Плану дій з інвестиційного, фінансового і галузевого співробітництва України та РФ, Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом РФ про реалізацію та заходи державної підтримки відновлення серійного виробництва літаків сімейства Ан-124 з двигунами Д-18Т та їх модифікаціями. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»