На Сумщині стартував новий проект обласного об’єднання громадян «Усвідомлений вибір народу», мета якого — надання виїзної психологічної, логопедичної, правової допомоги учасникам АТО, їхнім сім’ям, внутрішньо переміщеним особам та сільському населенню Лебединського району.

Як розповіла голова ради ООГ Світлана Дронік, проект утілюватимуть за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Це продовження попередніх ініціатив, які активісти об’єднання втілювали в районі впродовж останніх 3,5 року.

Протягом наступних 11 місяців безпосередню допомогу на місцях отримають щонайменше 420 жителів 14 сільських населених пунктів району. Зокрема буде сформовано і передано до Лебединської райлікарні банк медичних даних таких сімей, до чого долучаться насамперед психологи і логопеди.

За словами заступника головного лікаря Лебединської ЦРЛ Олега Завори, це дуже потрібно сільським жителям. Адже в місцевих медзакладах немає дитячих логопедів чи психологів. Та й чимало учасників АТО мають логопедичні й психологічні проблеми через поранення, контузії.

Лебединський район обрано для роботи активістів тому, що об’єднання вже має досвід надання безоплатної правової допомоги тамтешній громаді.