СОЦІАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ. Одне з найпотужніших в Україні  промислових підприємств — металургійний комбінат «Запоріжсталь» цього року планує вкласти 8,5 мільйона гривень у розвиток і підтримку спорту в області.  З них 6 мільйонів гривень — інвестиції на утримання та розвиток спортивного манежу СК «Металург», 2 мільйони — яхт-клубу ВАТ «Запоріжсталь» і 450 тисяч — на виплату щомісячних іменних стипендій дев’ятьом провідним місцевим спортсменам:  бронзовим призерам Олімпійських ігор-2012 Олесі Повх і Марії Ремінь, десятиборцеві Олексієві Касьянову,  гімнастові Олегові Степку, легкоатлетам Ганні Гацько і Юрієві Кушніруку, 8-разовому чемпіонові світу і 6-разовому чемпіонові Європи з шашок серед юнаків Богданові  Панченкову, членові збірної України з вітрильних перегонів Кирилові Долгову та веслувальниці Аліні Скобельській.

— Наші герої спорту і їхні високі здобутки позитивно впливають на мотивацію запоріжців до занять фізкультурою і спортом, а також сприяють саморозвиткові та самовдосконаленню, — пояснив  свою позицію генеральний директор ВАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма. — На комбінаті ми стимулюємо працівників до здорового способу життя. Понад чотири  тисячі запоріжсталівців щороку беруть участь у заводських та галузевих спартакіадах, а видатні спортсмени Запорізького краю стають для нас орієнтирами.

Сертифікати — сьогодні, гроші — протягом року. Фото з архіву «Запоріжсталі»

У спорткомплексі «Металург» на безплатній основі забезпечені тренування вихованцям двох спортивних шкіл олімпійського резерву: зі спортивної гімнастики та легкої атлетики, а також  провідним спортсменам, збірним командам комбінату з шести видів спорту.

Саме тут виховуються спортсмени центру інвалідного спорту «Інваспорт», соціального центру для дітей-сиріт «Промінь». У легкоатлетичному манежі щороку відбуваються понад 50 спортивно-масових заходів. Серед них чимало й журналістських змагань, найяскравішими з яких торік стали турніри Запорізької обласної організації Національної спілки журналістів України з великого та настільного тенісу, які пройшли за підтримки місцевого корпункту «Урядового кур’єра».