ПАРТНЕРСТВО. Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул перебував з робочим візитом у Грузії для участі в засіданні Спільної міжурядової українсько-грузинської комісії з питань економічного співробітництва. У рамках візиту він зустрівся з президентом цієї країни Михаїлом Саакашвілі. Сторони висловили взаємну зацікавленість у поглибленні відносин між Києвом і Тбілісі.

Саме ж 8-ме засідання комісії Олександр Вілкул провів спільно зі своїм грузинським колегою Кахою Каладзе. «Напрацювання комісії мають втілитися в конкретні економічні результати. Це стосується розвитку туризму, залучення інвестицій, активізації впровадження в Україні сучасних технологій надання адміністративних послуг», — зазначив український урядовець.

Віце-прем’єри також переконані, що взаємний товарообіг має перевищити мільярдний рубіж, який нині сягає 800 мільйонів доларів, тому обговорили стан і перспективи розвитку торговельно-економічних відносин. У цьому контексті потенціалом є активізація співпраці малого та середнього бізнесу. Тож домовлено проводити спільні конференції, семінари, круглі столи, активізувати співпрацю між органами державної влади, до компетенції яких належить розвиток підприємницької діяльності.

Україна також використає позитивний досвід Грузії у реалізації проектів зі спрощення надання адміністративних послуг, повідомляє прес-служба віце-прем’єра. Учасники зібрання обговорили співпрацю в агропромисловому комплексі, відзначивши необхідність поглиблення відносин на взаємовигідних умовах та активізації обміну досвідом у сфері рослинництва, тваринництва та земельних відносин.

Олександр Вілкул зазначив, що у 2014 році широко відзначатиметься 200-річчя видатного українського поета Тараса Шевченка. І Україна розраховує на спільні дії у проведенні масштабних заходів до цієї дати для української національної меншини на території Грузії.

Сторони підписали Угоду між Міністерством праці, охорони здоров’я та соціального захисту Грузії та Міністерством охорони здоров’я України щодо співпраці в галузі охорони здоров’я та медичної науки, а також Меморандум про взаєморозуміння між Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами України і Національним інвестиційним агентством Грузії.

Відділ новин «Урядового кур’єра»