На засіданні штабу оборони Маріуполя представники цивільного корпусу полку «Азов» вийшли із такою ініціативою: щотижня організовувати з добровольців міста трудовий десант для постраждалого внаслідок обстрілу селища Сартана. Маріупольський міський голова Юрій Хотлубей схвалив цю актуальну пропозицію і дав відповідні розпорядження всіляко підтримати ще й таку форму допомоги землякам. А «азовці» взяли на себе реалізацію цього волонтерського проекту: вони гуртують усіх охочих працювати та визначають план відновлювальних робіт у приміському селищі.

Ця ініціатива — ще одне підтвердження того, що Сартану відбудовують усім миром: тут працюють представники місцевих потужних промислових підприємств та торговельного порту, приватні підприємці, військовослужбовці, правоохоронці, співробітники ДСНС і пересічні жителі міста. 

«Металургійний комбінат імені Ілліча повністю взяв на себе встановлення нових пластикових пакетів у вікнах усіх пошкоджених будинків», — розповідає селищний голова Степан Махсма. Бригади робітників-металургів виконують будівельні, штукатурні та малярні роботи. А бійці та цивільні з полку «Азов» уже немало попрацювали для відновлення та встановлення зупинок громадського транспорту, облаштування дитячого майданчика і паркової зони.

Як повідомляли раніше, у ніч на 17 серпня селище Сартана піддано артилерійському обстрілу з території, яку контролюють представники проросійських незаконних збройних формувань. Це підтвердили і спостерігачі ОБСЄ. Загинули троє мирних жителів, ще четверо зазнали поранення (серед них 10-річна дівчинка, якій довелося ампутувати стопу). На території населеного пункту понад сотня житлових та інших будинків, які зруйновано або пошкоджено.