ПРОТЕСТИ. Румунський опозиційна Соціал-ліберальна спілка проводить у Бухаресті масовий антиурядовий мітинг. В акції беруть участь понад 8 тис. громадян, які з'їхалися у Бухарест з різних міст країни, передає УКРІНФОРМ

«Рівно через 20 років після початку демократичних перетворень у Румунії настав час, щоб влада прислухалася до народу, настав час, щоб влада пішла у відставку і оголосила дострокові вибори», – заявив віце-голова Націонал-ліберальної партії Румунії Мірча Діакону.

В акції протесту беруть участь також відомі в Румунії артисти, виконавці народної музики, актори.

Керівники опозиції Віктор Понта (Соціал-демократична партія), Крін Антонеску (Націонал-ліберальна партія) і Данієль Костянтин (Консервативна партія) закликали мітингувальників не піддаватися на провокації та провести маніфестацію у рамках закону.

До мітингувальників приєдналися і фанати багатьох румунських футбольних клубів, а також представники позапарламентських партій.

Антиурядові акції протесту спалахнули у багатьох містах Румунії наприкінці минулого тижня. Основні вимоги маніфестантів – відставка керівництва країни і оголошення дострокових виборів.