ВИНАХІД. У Чехії три місцеві компанії вирішили поправлятися у створенні транспорту майбутнього, тому об'єдналися і створили зразок електричного літаючого велосипеда, передає ТСН з посиланням на NEWSru.com.

Його демонстрація успішно пройшла в середу у виставковому залі в Празі. Велосипед з манекеном злетів, політав п'ять хвилин під дистанційним управлінням і успішно приземлився.

Зовні апарат схожий на важкий гірський велосипед – важить близько 95 кілограмів. У велосипеда два потужних пропелера спереду, де розташована батарея, два ззаду і по одному з боків.

За словами Мілана Дачека, технічного директора виробника велосипедних рам Duratec, щоб на цьому двоколісному велосипеді змогла полетіти людина, потрібно помітно посилити батарею.

Розробники планують випустити таку версію велосипеда для реального пасажира вже до кінця цього року.

Нещодавно інша компанія під назвою Terrafugia теж показала концепт літаючого транспорту. Тільки в їх випадку це було літаюче авто TF-X.

Найголовніше, як зазначають творці TF-X , власникові не знадобляться права пілота, оскільки там передбачена функція автопілота: достатньо вказати адресу і авто зробить все за господаря.

Нагадаємо, нещодавно до Києва з лекцією приїжджав один із відомих фізиків-теоретиків сучасності Мічіо Каку. Одним із пунктів його лекції як раз і були автомобілі майбутнього.

Мічіо, говорячи про фізику майбутнього та технології, які змінять наш світ розповів, що вже через 8 років в наших гаражах стоятимуть «розумні» безпілотні автівки.