ТЕХНОЛОГІЇ. Китайські вчені розробили унікальну фотокамеру з роздільною здатністю в 100 мегапікселів. Про це йдеться у прес-релізі Академії наук КНР, передає ТСН.

Камера IOE3-Kanban була створена співробітниками Інституту оптики та електроніки. На часі вона має кращу в Китаї фоточутливу напівпровідникову матрицю.

Незважаючи на таку високу роздільну здатність, камера невелика і легка. Вона може використовуватися при температурі повітря від 20 градусів нижче нуля до 50 градусів вище нуля за Цельсієм.

За словами творців, нова камера добре показала себе під час попередніх випробувань.

«Завдяки високій чутливості і широкому динамічному діапазону кольорів, камера може бути використана для створення фотознімків високої роздільної здатності», – пояснюється в повідомленні Академії наук КНР.

За даними фахівців, апарат здатний робити фотознімки з роздільною здатністю 10 240 на 10 240 пікселів. Попереднім досягненням Інституту оптики і електроніки було створення 81-мегапіксельною фотокамери.

Як повідомлялося раніше, Nokia незбаром випустить у світ новий смарфтон з 41-мегапіксельною фотокамерою. В інтернеті вже з'явилися перші фото цього гаджета.