НАПАД. В результаті запеклої сутички, яка сталася у вівторок між поліцейськими і підозрюваними в причетності до терористичного угруповання в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі на північному заході КНР, загинула 21 людина, передає УКРІНФОРМ з посиланням на агентство Сіньхуа. 

«Напад стався біля полудня у вівторок у місті Бачу області Кашгар», – зазначається в повідомленні. Серед загиблих 15 представників влади (соціальних працівників і поліцейських) і 6 осіб із числа підозрюваних.

Троє соціальних працівників в ході планової перевірки виявили підозрілих осіб і велику кількість холодної зброї у будинку одного з місцевих жителів. Вони встигли доповісти про це через телефон, після чого були схоплені екстремістами, що переховувалися у будинку. Поліцейські та дружинники, що прийшли на допомогу, також виявилися жертвами злочинців. Підпаливши будинок, члени угруповання спробували втікти, проте наштовхнулися на сили поліції та військових, що підтягнулися. Живими вдалося взяти вісьмох. Внаслідок сутички було поранено двох.

Попереднє розслідування показало, що угруповання готувало теракти.

Сіньцзян є одним із найбільш турбулентних регіонів КНР. Там, на південно-західному кордоні, діють екстремістські терористичні угруповання, представники руху «Східний Туркистан», що ратують за незалежність регіону. У березні цього року в результаті однієї з їхніх акцій в м.Корла загинули 4 людини і були поранені 8. У липні 2009 року в масових безладах в м. Урумчі загинуло майже 200 осіб, 1700 отримало поранення; за звинуваченням у їх організації було страчено 9 осіб.