Перші нічні автобуси у Києві планують запустити до середини липня цього року, вже визначено три маршрути, які будуть курсувати містом. Про це у коментарі УНН повідомила керівник служби маркетингу та зв'язку з громадськістю КП «Київпастранс» Ганна Бондарь.

«14 квітня 2016 року керівником Департаменту інфраструктури КМДА було підписано розпорядження щодо впровадження трьох автобусних маршрутів, які працюватимуть вночі, починаючи з 12 години до 6-ї години ранку. Це три маршрути… один з яких починав би свою роботу від Центрального залізничного вокзалу і йшов би до метро «Харьківська», інший від Центрального залізничного вокзалу й рухався б на проспект Гонгадзе (проспект в Подільському районі Києва, жилий масив Виноградар — ред.), і третій від Кадетського Гаю (Солом’янський район — ред.) до вулиці Милославської (Деснянський район, жилий масив Троєщина — ред.). Це 133, 136 і 137 номери. Згідно з законодавством України з моменту оголошення про відкриття автобусних маршрутів пройде місяць, й наступний етап — оголошення про початок тендерної процедури на обслуговування вказаних маршрутів. Наразі готують документацію, й найближчим часом буде оголошено відкритий тендер, де матимуть змогу взяти участь всі охочі перевізники, які будуть підходити під ті технічні вимоги тендерної пропозиції», — повідомила Г.Бондарь.

З її слів, тендер триватиме місяць, за результатами конкурсу оберуть перевізника, з яким впродовж двох тижнів мають підписати договір на обслуговування, де буде чітко прописано умови, вартість, кількість рухомого складу і термін дії цього договору.

«Тому, справді, найближчим часом, думаю, десь в середині липня в Києві буде три вказаних нічних маршрути», — зазначила Г.Бондарь.

Вартість проїзду у нічних автобусах ще не встановлена, однак вона точно буде більшою з двох причин. По-перше, згідно із законодавством нічні водії матимуть подвійну оплату, а також сам маршрут має бути прибутковим для перевізника.

«Кінцева вартість ще не встановлена. Думаю, вона буде там десь… від 10 до 15 грн. Це залежатиме від маршруту», — додала Г.Бондарь.