Проектом місцевої парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ «Їжа на колесах» передбачено доставку їжі за місцем проживання або до пунктів обігріву самотнім, паліативно хворим людям, громадянам похилого віку, особам з інвалідністю і тим, хто опинився у складних життєвих ситуаціях (безхатченки, вимушено переміщені особи, малоімущі).

Два-три рази на тиждень обіди доставлятимуть до місця проживання зазначеним осібам. Послугою скористається майже 100 людей, яких визначили згідно з інформацією, наданою територіальним центром з надання соціальних послуг, а у випадках низьких температур, їжу підвозитимуть до пунктів обігріву.

Протягом двох років волонтери-парафіяни разом із працівниками територіального центру роздавали продукти харчування нужденним. З досвіду з’ясували, що значна частина таких людей не може самостійно приготувати собі їжу, а в більшості випадків приготувати обід чи вечерю у таких людей через брак коштів ні з чого.

Як повідомляє прес-служба Кремінської районної державної адміністрації, спільна діяльність членів релігійної громади та соціальних працівників базується на християнських принципах і цінностях, а допомога буде надаватись нужденним, незалежно від віросповідання чи будь – яких інших особливостей.

Іванка МІЩЕНКО,
для «Урядового кур'єра»