Для вічного спочинку героїв, які полягли в боях проти російських військ та орієнтованих на «братньо»-блатний «русскій мір» донецьких й луганських сепаратистів, надали місце на алеї почесних поховань на головному кладовищі обласного центру Волині. Спільно з родинами полеглих міська влада на чолі з Миколою Романюком тривалий час обговорювала різні варіанти монумента. Результатом став меморіальний комплекс у червоно-чорних кольорах з габро та капустянського граніту. Кошти на увіковічення пам’яті тих, хто прикрив нас в момент підлої путінської навали, в сумі 1,1 мільйона гривень спрямували з міського бюджету. 

Взяти участь у заході та віддати данину пам’яті прийшли рідні та близькі героїв, голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, Луцький міський голова Микола Романюк, небайдужі лучани, вихованці ліцею з посиленою військовою підготовкою. А священнослужителі Української православної церкви (Київський патріархат) на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом відслужили панахиду та освятили пам’ятники.

— Родинам ми висловлюємо щире співчуття. Хай милосердний Господь бальзамом своєї благодаті, торкнувшись скорботного серця, втішить вас, — звернувся до рідних полеглих героїв митрополит Михаїл. — Ці хлопці сьогодні на небесах, вже стоять перед престолом Божим, бо принесли себе в дар за наш мир, за нас із вами. Маємо їх пам’ятати, шанувати, молитися за них. Господь хай дарує їм царство небесне! А родини — ніколи не залишає його милість, наша пам’ять, наша підтримка.

Нині вже відомі імена 27 лучан та більше ніж півтори сотні волинян, які віддали життя під час захисту України від агресора. За цією сумною статистикою Волинська область посідає одне з перших місць у державі…