ПЕРЕВЕЗЕННЯ. До Дня Конституції біля залізничного вокзалу «Київський» у Полтаві відкриють нову автостанцію, що облаштовується коштом компанії «Зелений слон-7», яка перемогла у конкурсі щодо здійснення пасажирських перевезень на міжміських маршрутах за напрямками: Полтава—Київ та Полтава—Дніпропетровськ.

Незважаючи на цю приємну новину, на апаратній нараді директор департаменту промисловості та розвитку інфраструктури Полтавської облдержадміністрації Руслан Овчаренко акцентував на існуючих проблемах полтавських автотранспортників. Хоча в області автобусні перевезення здійснюють 200 перевізників і на 754 маршрутах працюють приблизно 2 тисячі автобусів, майже половину з них експлуатують на межі своїх можливостей (середній вік автобусів —12 років). Стан 34% транспортних засобів, що перевозять пасажирів, можна охарактеризувати як критичний.

Ще одна проблема — низький рівень фахової освіти перевізників, водіїв та механіків. Це зумовлює численні порушення, незадовільний стан сервісного обслуговування. Вихід із ситуації, що склалася, Руслан Овчаренко вбачає у відродженні автопарків, які можна оновити шляхом кредитування та реалізації лізингових програм. Причому, тут  можуть бути організації різних форм власності: і комунальні, і приватні. Насамперед ідеться про районні маршрути. В області вже навіть є позитивний приклад розв’язання цієї проблеми — у Машівському районі.