ОСТАННІЙ ШЛЯХ. Лідер української команди з ралі-рейдів SIXT UKRAINE Вадим Нестерчук трагічно загинув у пустелі в Об’єднаних Арабських Еміратах під час підготовки до ралі «Шовковий шлях 2013». Трагедія сталася в другій половині дня в понеділок 24 червня.

Автомобіль команди застряг у піщаній пастці і після невдалих спроб вибратися з піску вийшов з ладу. Вадим Нестерчук рушив за допомогою до найближчої траси. Свого напарника, місцевого жителя, з яким проходило тренування, Вадим залишив поряд з автомобілем і надіслав GPS-координати місця розташування авто. Пізніше Нестерчук також відправив координати свого місця розташування біля траси. Рятувальна група, яка допомагала організовувати тренування в пустелі, прибувши на місце, вказане Вадимом, знайшла його вже без свідомості. За попередньою версією, смерть українського гонщика настала внаслідок теплового удару і зневоднення організму. Другого  учасника тренування вдалося врятувати.

Пустеля Руб Аль Халі була улюбленим місцем Вадима Нестерчука для тренувань перед відповідальними гонками. Він брав участь в усіх ралі-марафонах «Дакар», які проходили у Південній Америці, ралі-рейдах «Шовковий шлях» та «Абу-Дабі Дезерт Челендж». Неодноразово посідав призові місця. Усі друзі та колеги по автоспорту запам’ятали Вадима щирим, усміхненим чоловіком, який завжди готовий прийти на допомогу. В. Нестерчуку було 42 роки, в нього залишилися дружина і двоє дітей.