ЗНИКНЕННЯ. У Санкт-Петербурзі пропав інженер Юрій Арцутанов, відомий як автор ідеї «космічного ліфта».

Про це в середу, 26 червня, повідомляє прес-служба міського управління МВС, передає ТСН.

Арцутанова не виявилося вдома, коли 22 червня до нього приїхав його син. Із заявою в поліцію син звернувся наступного дня.

До розшуку 84-річного інженера, крім працівників районної поліції, залучені волонтери та оперативники карного розшуку. Вже перевірена база даних Бюро реєстрації нещасних випадків, в даний час перевіряються лікарні. При цьому поліція переконана, що зникнення Арцутанова не має кримінального характеру, тому що раніше він вже залишав будинок на довгий час.

Варто зазначити, що Арцутанов є одним з авторів ідеї створення «космічного ліфта» як економічно вигідного способу зв'язку з орбітою Землі. Його концепція передбачає спуск на Землю кабелю зі супутника, що знаходиться на геосинхронній орбіті. На практиці здійснити цю ідею неможливо через відсутність достатньо міцних матеріалів для кабелю.

Раніше повідомлялося про зникнення журналістки видання «Контракти» Олени Ковтун. Пізніше з'ясувалося, що у дівчини було два мобільних телефони, один з яких вона вимкнула. Ковтун знайшли в Києві на Хрещатику.