КОНФЛІКТ. У Сирії загинула громадянка США Ніколь Менсфілд, яка воювала на боці повстанців проти урядових військ, передає УКРІНФОРМ з посиланням на  Бі-бі-сі.

«У Сирії загинула американка, яка билася на боці сирійської опозиції. Про загибель 33-річної Ніколь Менсфілд минулого тижня її родину сповістило ФБР», – зазначається у повідомленні.

За словами двоюрідного брата Ніколь, Девіда Спілмена, агенти ФБР прийшли у дім її батьків і розповіли про те, що сталося.

Як саме загинула молода жінка, напевно невідомо. За відомостями групи спостерігачів правозахисної організації Human Rights, разом з Н.Менсфілд загинули ще двоє іноземців. Один з них – британець, теж мусульманин. Спостерігачі вважають, що вони загинули, потрапивши у засідку у провінції Ідліб, біля кордону з Туреччиною. Там знайшли автомобіль, обстріляний кулями. Підтверджених даних про те, що іноземці їхали саме у ній, наразі немає. Водночас, державний телеканал Сирії показав в ефірі паспорт громадянки США та її водійські права, видані у штаті Мічіган.

За словами рідних Ніколь, вона прийняла іслам через п'ять років тому після того, як одружилася з арабом. Сама Ніколь виховувалася у християнській вірі, а її сім'я належить до баптистської церкви. Пізніше подружжя розлучилося, але знову міняти віру Менсфілд не стала. Після розлучення Николь поїхала у Дубай, щоб краще вивчити арабську культуру. Родичі говорять, що не бачили її з вересня минулого року, але не надто непокоїлися, оскільки вона часто зникала, нікого не попередивши. У жінки залишилася дочка-підліток від стосунків, що були ще у школі.

На сьогодні Ніколь Менсфілд – єдина громадянка Сполучених Штатів, яка загинула під час сирійського конфлікту.