У СВІТІ. Репортер французької радіостанції Europe 1 Дідьє Франсуа та фотограф Едуард Еліас зникли на шляху до сирійського міста Алеппо, передає УКРІНФОРМ з посиланням на прес-службу радіостанції, її адміністрація упродовж останньої доби не має жодної інформації від них.

«Europe 1 не може підтвердити жодної інформації щодо долі двох журналістів Дідьє Франсуа та Едуарда Еліаса, які зникли добу тому у Сирії», – йдеться у повідомленні.

За останньою інформацією радіостанції, обидва журналісти зустрілися на турецько-сирійському кордоні пізно ввечері у середу. Останній контакт Дідьє Франсуа з редакцією радіостанції відбувся у четвер вранці близько 11-ї години ранку, коли журналісти вирушили до сирійського міста Алеппо.

Президент Франції Франсуа Олланд, який перебуває з першим за останні 17 років державним візитом в Японії, у п'ятницю закликав негайно звільнити двох французьких журналістів в Сирії, контакт з якими був втрачений.

«Контакт дійсно був втрачений з цими двома журналістами з невідомих поки причин, проте я вимагаю, щоб журналісти були негайно звільнені, оскільки вони не є представниками будь-якої держави взагалі», – заявив він під час прес-конференції в Токіо.

За словами Олланда, представники преси повинні мати можливість переміщуватися територією Сирії, щоб давати правдиву інформацію про те, що діється в країні.

Нагадаємо: раніше повідомлялося про зникнення американського журналіста Джеймса Фолі та італійця Доменіко Кіріко. Загалом, згідно з інформацією організації «Репортери без кордонів», у Сирії з початку конфлікту загинули 24 журналісти.