ЧУЖІ СТАНУТЬ СВОЇМИ. Група американських сенаторів оприлюднила план реформи імміграційної системи США. Цей план дозволить легалізувати статус 11 мільйонів незареєстрованих іммігрантів, які зможуть здобути спочатку дозвіл на постійне проживання, а згодом і громадянство.

До групи з 8 людей увійшли по 4 сенатори від демократів та республіканців. Вони сподіваються, що Сенат схвалить законопроект вже навесні.

«Ми надто довго задовольнялися тим, що ці люди мали дозвіл підстригати наші газони, подавати нам їжу, прибирати наші будинки і навіть наглядати за нашими дітьми. І при цьому вони не мали жодних переваг, якими славиться наша країна. Я думаю, всі погодяться з тим, що не в інтересах нашої країни, аби всі ці люди продовжували ховатися в пітьмі», – заявив республіканець Джон Маккейн, який всупереч однопартійцям і раніше висловлювався за спрощення процедури легалізації.

Водночас програма передбачає більш жорсткий прикордонний контроль та відстеження терміну перебування у США людей, які приїхали за студентськими, туристичними та іншими тимчасовими візами. Сьогодні президент Обама має презентувати власний план щодо імміграційної системи, розроблений адміністрацією Білого дому.

 Copyright © 2013 euronews