АКЦЕНТ. 25 лютого заплановано візит глави держави до Брюсселя для участі в саміті Україна — ЄС, повідомив під час брифінгу радник Президента — керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента Андрій Гончарук. У цьому контексті він зазначив, що підготовка до саміту відбувається за кількома напрямками. «Перший — наше прагнення і готовність щонайменше до кінця року укласти Угоду про асоціацію, включно із положенням про зону вільної торгівлі. Другий — підготовка до імплементації другої прикладної фази двостороннього плану безвізового режиму». Також триває робота над підготовкою домовленостей щодо питань фінансово-економічного й інвестиційного співробітництва.

Посадовець також зазначив, що Україна продовжує активну співпрацю з Міжнародним валютним фондом, місія якого нині перебуває в Україні.

За словами Андрія Гончарука, поки що зарано говорити про результати цієї роботи, адже місія працюватиме в Україні протягом двох тижнів. «Це добрий сигнал для інвесторів і для банківського середовища. Тому сподіватимемося на певний позитивний результат», — передає слова посадовця прес-служба Президента.

Окрім цього, він зазначив, що в лютому 2013 року Віктор Янукович здійснить кілька закордонних візитів. «Вони передовсім пов’язані із закріпленням двох елементів нашої зовнішньої політики: це європейська складова і продовження курсу на економізацію», —  зазначив Андрій Гончарук, додавши, що триває підготовка державного візиту Президента в Російську Федерацію.

 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»