АПК.В Україні знаходиться понад чверть світового чорнозему, що дає нашій державі потенційні можливості прогодувати 600 мільйонів людей.

Про це заявив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко в ефірі програми «Економічне коло» Київської державної регіональної телерадіокомпанії - Центральний канал, передає кореспондент Укрінформу.

«27% світового чорнозему знаходиться в Україні. Світ зараз дуже потребує збільшення продовольства, і ніхто не може забезпечити настільки великий приріст, як Україна. У нас є потенційні можливості прогодувати 600 мільйонів людей по всьому світу», - підкреслив Козаченко.

За його даними, щоб потроїти виробництво валової продукції, Україні потрібно близько 70 мільярдів доларів.

«Щороку у сільське господарство в усьому світі інвестується 145 мільярдів доларів – це прямі іноземні інвестиції. В Україні, щоб у цілому розбудувати сільське господарство і потроїти виробництво валової продукції, потрібно близько 70 мільярдів доларів», - зазначив він.

Леонід Козаченко додав, що інвестувати в аграрний сектор України зацікавлені багато країн, серед яких Китай, Японія, арабські країни тощо. Водночас він зазначив, що для досягнення такого рівня інвестицій Україна має навести лад у судовій системі і монетарній політиці, активізувати боротьбу з корупцією.