ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. Перебуваючи з робочим візитом у Брюсселі, перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов провів зустріч із Комісаром ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле. Сторони підтвердили  взаємну налаштованість досягти успіху на саміті Східного партнерства й докласти всіх зусиль для підписання Угоди про асоціацію.

Співрозмовники відзначили прогрес у виконанні Україною домовленостей, досягнутих лідерами України та ЄС під час саміту 25 лютого 2013 р. Сергій Арбузов поінформував про хід реалізації реформ в економічно-фінансовому секторі, зокрема у контексті реформування системи управління державними фінансами, а також заходів для поліпшення бізнес-клімату.

Відбувся обмін думками про вплив майбутнього запровадження зони вільної торгівлі з ЄС  на макрофінансову й економічну ситуації в Україні. З огляду на масштабність майбутніх перетворень, український урядовець привернув увагу Комісара до необхідності вже ближчим часом розпочати консультації для підтримки України в імплементації положень зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

Було порушено питання ефективного використання бюджетної підтримки ЄС, що надається Україні для впровадження реформ відповідно до європейських стандартів, повідомляє прес-служба першого віце-прем’єр-міністра. Сергій Арбузов та Штефан Фюле обговорили й розвиток внутрішньополітичної ситуації в Україні, торкнувшись питань безвізового діалогу Україна—ЄС.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»