ПІДГОТОВКА. «Місцева влада має врахувати досвід минулої зими і працювати на випередження у разі надзвичайних ситуацій Техніка повинна виходити на прибирання з самого початку випадання опадів», – сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул на брифінгу щодо підготовки до нового опалювального сезону.

«Особлива увага приділяється відпрацюванню процедур взаємодії житлово-комунальних служб, Державної служби надзвичайних ситуацій, Гідрометцентру та органів правопорядку», – сказав Олександр Вілкул.

Цього року буде підготовлено 6,5 тис одиниць снігоприбиральної техніки – вже підготовлено більше 1 тис одиниць техніки. Буде закуплено 5,5 млн тонн посипальних матеріалів і реагентів. Також Олександр Вілкул поставив завдання перед керівниками регіонів розробити необхідний резерв паливно-мастильних матеріалів.

Віце-прем’єр дав доручення керівникам регіонів у разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних з природними катаклізмами, особисто – через ЗМІ – інформувати населення щодо стихії та про вижиті заходи з ліквідації. Крім того, треба створити систему із залучення волонтерів до ліквідації стихії.

Під час підготовки до зими в містах буде закуплено шанцевий інструмент, зокрема лопати та кірки.

«Суспільство готове допомагати Владі у захисті своїх населених пунктів від природного лиха», – сказав він.

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул повідомив, що під час підготовки до нового опалювального сезону в містах буде капітально відремонтовано понад 6 млн кв.м доріг комунальної власності. Наразі вже відремонтовано 1 млн. кв метрів. «Роботи повинні бути закінчені до 1 жовтня, до погіршення погодних умов», – сказав він.

Всього на дороги комунальної власності в цьому році передбачено 2 млрд 390 млн грн. Це дозволить провести капітальний та поточний ремонт на 18 тисячах об'єктів. Вже перераховано в регіони 743 млн грн.