Уряд України продовжує реформування Міністерства внутрішніх справ задля приведення його діяльності до європейських стандартів, зокрема, з цього тижня у столиці України розпочали чергування нові українські поліцейські. Напередодні, у суботу, 4 липня, відбулася урочиста церемонія складання присяги особовим складом патрульної поліції міста Києва.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до нових поліцейських і підкреслив, що дві тисячі, які захищатимуть громадян у Києві – це лише початок: «Далі від міста до міста ми будемо рухатися, щоби нова українська поліція дійшла до кожного містечка, до кожного села, щоби кожна людина в країні відчула: я – під захистом української поліції».

Арсеній Яценюк висловив вдячність за впровадження реформи команді Міністерства внутрішніх справ України.

Нагадаємо, 2 липня Верховна рада ухвалила урядові Закони «Про національну поліцію» та «Про органи внутрішніх справ». Запропоноване Урядом реформування системи МВС має на меті знищити корупційну систему і максимально швидко встановити якісні прозорі стандарти.

Нові патрульні, які долучаються до лав поліції виключно через відкритий конкурс і пройшли ретельну підготовку, першочергово почали нести службу в Києві. На черзі – інші великі міста країни, зокрема, Одеса, Харків та Львів.

Прес-служба КМУ