Президент України Петро Порошенко закликає «народи вільного світу» виступити єдиним фронтом проти російської агресії в Україні. Про це зокрема йдеться у зверненні глави держави до українського народу та народів світу у зв’язку із 70-річчям закінчення Другої світової війни.

«Відзначаючи 70-ту річницю закінчення Другої світової війни та вшановуючи пам’ять десятків мільйонів загиблих, ми звертаємося до всіх народів вільного світу із закликом єдиним фронтом рішуче виступити проти російського агресора, який розпочав неоголошену «гібридну» війну проти суверенної України», — зазначено у зверненні.

Президент наголосив, що Російська Федерація, цинічно розтоптавши міжнародне право, анексувавши Крим та розпаливши збройний конфлікт на Донбасі, знову руйнує систему європейської та світової безпеки. І зухвала російська агресія становить загрозу не лише для України, а й для всього цивілізованого світу, його безпеки і стабільності.

«Криваві уроки Другої світової війни не мають бути даремними. Зупинити агресора можна лише об’єднаними зусиллями, як це було 70 років тому», — наголосив Петро Порошенко.

Він зазначив, що нинішня підтримка України більшістю світових та європейських лідерів, допомога, яку Україна постійно відчуває у ці нелегкі часи, свідчать, що міжнародне співтовариство усвідомлює безперспективність політики «умиротворення» агресора.

«Демократичний світ має докласти максимум зусиль задля відновлення зруйнованої системи міжнародного порядку та повернення довіри до міжнародного права», — підкреслив глава держави.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»